Hyper-v Nedir?
Sanallaştırma programları ile ön plana çıkan Microsoft yüksek teknolojisiyle oluşturduğu hyper-v bir çok kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. Hyper-v Nedir? sorusuna gelince viridian kod adıyla bilinen bir hypervisor tabanlı bir sanallaştırma programı diyebiliriz. 2008 windows server olarak beta X64 sürümüyle test edilerek 2008 yılından sonra yayınlanarak kullanıcıların kullanımına sunulmuştur. Günümüzün en önemli sanal programlarından olan hyper-v aynı zaman işletim sistemin bir parçası olarak bilinmektedir.
Hyper-v Server Nedir?
Hyper-v server microsoft tarafından kullanıcılara sunulan bir işletim sistemi de diyebiliriz. Hyper-v Nedir? veya hyper-v server nedir? sorularına detaylı bilgiler şu şekilde sıralayabiliriz.
- Hyper-v server ücretsiz sunulan bir işletim sistemidir.
- Kurulumu oldukça kolaydır.
- Windows server ailesinin core işletim sistemine de benzetmek mümkündür.
Hyper-v Sistemi İçin Gerekli Olanlar
Hyper-v windows sistemlerinde kurulmadan önce gerekli olan bir takım sistem gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gereksinimler 64 bit işletim sistemi, 64 bit işlemci, minimum 4 gb ram ve işlemci slat desteği gibi araçlar bulunması gerekmektedir.
Hyper-v Kurulumu Nasıl Yapılmaktadır?
Windows işletim sistemlerin hyper-v kurmak oldukça kolay ve basittir. Kurulum için bazı adamların bir şekilde yapılması gerekiyor. Öncelikle denetim masası programlar kısmına girişi yapılarak windows özelliklerini açıp kapatabilirsiniz. Açılan windows özellikler penceresinden hyper-v seçeneği seçilip tamamlanması gerekmektedir. En son adım ise bilgisayarınızı yeniden başlatarak uygulamayı yükleme işlemini bitirebilirsiniz.
Hyper-v Hangi İşletim Sistemlerde Kurumu Yapılır?
Hyper-v microsoft sanallaştırma programı bir çok işletim sisteminde kurulumu uyumlu olacak şekilde üretimi yapılmıştır. Windows 7.8, ve 10 kurulumları ile Windows vista ve ubuntu işletim sistemlerinde kurulum yapılmaktadır.
Hyper-v en önemli özelliklerinden birisi de kullanıcıların iş yüklerini hafifleterek işlemlerin tek elden yapılmasını sağlamaktadır. Kişisel kullanımlar dahil olmak üzere windows 10 üzerinde her türlü işlemleri kolayca yapılabilmektedir.
Hyper-v Sanallaştırmada Sisteminde Güvenlik
Hyper-v sanallaştırma sistemi sayesinde makinelerde tam izolasyon sağlayarak kullanıcıların her türlü güvenlik sağlanıyor. Hayati önem taşıyan önemli güvenlik önlemleri sunuyor. IP adresleri taklit edip gelen kopya ve sanal sistemleri engelleyerek sistemin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Güvenlik duvarı ağı filtrelemesi, ağ trafiği gibi bir çok alanda kritik fonksiyonları bulunuyor.
Hyper-v Sitemin Gelişimi ve Altyapısı Nasıl?
Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber sürekli yeni yenilikler ortaya çıkmaktadır. Windows server 2012 ile hyper-v ile yeni sanal sistemlerin eklenmesiyle önceki versiyonlara göre daha hızlı ve akıcı olmasını sağlamıştır. Hyper-v ağ sanallaştırma özelliği ile daha fazla alan erişimini mümkün hale getirmektedir.
Hyper-v ağ sanallaştırma özelliği sayesinde ağ trafiği bir altyapı sisteminde düzgün bir şekilde izole edilmesi sağlanır. Sanal makineler ve veri tabanında bulunan verilen kolay bir biçimde taşınmasını sağlayan hyper-v aksamaları da önlemektedir. Ayrıca bu veri geçişlerinde birçok kontrol merkezleri bulunuyor. Bu sayede üretkenlik artmasıyla işlemler otomatik olarak planlamaktadır.